UNGE I KLEPP – STEM JA TIL JÆREN KOMMUNE

Leserinnlegg i Jærbladet 13.4.16

Kommunestyret har vedtatt at unge fra 16 år og eldre skal få delta i folkeavstemmingen om Jæren kommune, og jeg håper virkelig de unge vil bruke sin stemmerett i en så viktig sak. Denne saken gjelder i enda større grad de som er unge i dag enn oss som befinner oss i den andre enden av aldersskalaen. Jæren kommune skal være god kommune å bo i i lang tid fremover. Derfor er det viktig at de unge bryr seg i denne saken.

Jeg håper også at de unge vil være med på å etablere en fremtidsrettet kommune, og ta del i denne beslutningen. Tenk å kunne si til sine barn og barnebarn at «jeg var med og bestemte at det skulle bli en ny Jæren kommune i 2016». Utvikling skjer gjennom å tenke nytt!

Om du bor på Orre, Orstad, Kleppe eller andre steder i Klepp, vil du fortsatt ha tilhørighet til det samme stedet i en ny kommune. Identiteten og patriotismen vil til nærområdet vil være den samme i Jæren kommune.

Skoletilbudet i Jæren kommune vil bli minst like godt i den nye kommunen. Jærskolen er et flott samarbeidsprosjekt mellom de samme kommunene. Det viser at vi blir for små til å finne de gode løsningene hver for seg. Hvorfor er det derfor ikke mer naturlig å utvikle Jærskolen i en og samme kommune?

Idrett og frivillige organisasjoner er beskrevet spesielt i intensjonsavtalen, og seier at tilskudd skal gis etter en modell av den beste ordningen blant dagens kommuner.

Jordvern på Jæren vil være helt vesentlig for kommende generasjoner, og jeg er overbevist om at dette blir best ivaretatt i Jæren kommune der vi kan planlegge for utbygginger i et større område med mye uproduktivt landskap.

Kollektivtilbudet er ikke godt nok i den enkelte kommune i dag. Jeg tror en større kommune vil ha mer slagkraft mot fylkeskommunale myndigheter som er ansvarlig for hele tilbudet i fylket. Busstilbudet i forbindelse med Jærbanen må bli bedre.

Jeg tror at disse sakene er en del av det de unge på Jæren er opptatt av, og som vil ha stor betydning i fremtiden. Derfor håper jeg at dere vil avgi stemme 25. april, og at dere er positive til en ny Jæren kommune.

Sigmund Rolfsen

Gruppeleder Klepp AP